Laden...

Geldboete voor achterlaten herdershond in auto

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Geldboete voor achterlaten herdershond in auto
Utrecht, 08 augustus 2018

Een 65-jarige man uit Amersfoort die vorig jaar juni in Amersfoort zijn herdershond in zijn auto achterliet moet een geldboete van 500 euro betalen. Dat heeft de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland vandaag bepaald.

Verwaarlozing dier

Een vrouw zag dat de hond in een afgesloten auto, die in de volle zon stond, op de parkeerplaats was achtergebleven. Zij heeft nog even op de eigenaar gewacht, maar toen die niet kwam opdagen heeft ze de politie gebeld. Die hebben vervolgens het voertuig opengebroken om de hond te bevrijden. De politierechter oordeelt dat de hond op zijn minst een kwartier in het voertuig is achtergebleven, waar het minimaal 32 graden was. De man heeft het dier daarmee de nodige zorg onthouden en dat is strafbaar.

Verstek

De verdachte was niet aanwezig bij zijn zitting. Hij is door de politierechter bij verstek veroordeeld, conform de eis van de officier van justitie. Als hij de geldboete van 500 euro niet betaalt moet hij 10 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Uitspraken