Laden...

Gemeente Utrecht mag school huisvesten in pand De Klimroos

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gemeente Utrecht mag school huisvesten in pand De Klimroos
Utrecht, 31 juli 2018

De gemeente Utrecht heeft begin deze maand een besluit genomen waarin zij goedkeuring verleent aan de Stichting Islamitisch Onderwijs Utrecht om zich te huisvesten in het gebouw aan de Eerste Oosterparklaan in Utrecht. De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat de gemeente dit besluit niet hoeft op te schorten.

Achtergrond

De Stichting Islamitisch Onderwijs Utrecht heeft vorig jaar toestemming gekregen van het ministerie van Onderwijs om de Al Arqam basisschool te beginnen in Leidsche Rijn. Het is vervolgens aan de gemeente om te zorgen voor huisvesting van de school. De gemeente bepaalde dat de stichting per 1 augustus 7 lokalen en een speellokaal in gebruik mag nemen in het pand, waar ook basisschool De Klimroos is gehuisvest. De Stichting Primair Onderwijs Utrecht, waar De Klimroos onder valt, stapte daarop naar de bestuursrechter.

Mondelinge uitspraak

De Stichting Primair Onderwijs Utrecht heeft om een zogenoemde voorlopige voorziening gevraagd. Dat is een spoedprocedure in het bestuursrecht, waarin de stichting vraagt om het besluit van de gemeente te schorsen. De voorzieningenrechter heeft in deze spoedprocedure in een mondelinge uitspraak dit verzoek afgewezen. De schriftelijke uitspraak met motivering volgt uiterlijk op 2 augustus.

Uitspraken