Gevangenisstraf voor kluisroof uit woning Hoogland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf voor kluisroof uit woning Hoogland
Utrecht, 19 maart 2018

Twee mannen van 21 en 23 jaar uit Huizen zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen tot zes maanden voor de diefstal van een kluis uit een woning in Hoogland. Door gebruik te maken van een breekijzer wisten de mannen de deur van de woning te forceren.

Getuigen

Op 1 december 2017 zagen meerdere getuigen hoe de mannen de kluis in een klaarstaande auto tilden. Volgens de rechtbank was er sprake van een nauwe en bewuste samenwerking tussen de verdachten. De gealarmeerde politie wist de auto met drie inzittenden staande te houden. Op de achterbank lagen twee breekijzers.

Strafbepaling

De 21-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. De rechtbank weegt strafverzwarend mee dat de man geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. Ook is hij eerder veroordeeld voor het plegen van vermogensdelicten. Vanwege deze eerdere veroordeling moet de man een voorwaardelijk opgelegde straf van twee maanden alsnog uitzitten. De 23-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 56 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet hij een taakstraf van 120 uur uitvoeren. De derde verdachte staat later terecht voor de woninginbraak en diefstal van de kluis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten