Gevangenisstraf voor veroorzaker verkeersongeval Lopik

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf voor veroorzaker verkeersongeval Lopik
Utrecht, 04 april 2019

Een 72-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Lopik. Op 29 april 2017 reed de man, onder invloed van alcohol, door rood waarna hij in botsing kwam met een bestuurder van een motor.

Coma

Het ongeval vond plaats op de kruising van de Reinaldaweg met de Zuiderparklaan. Voorafgaand aan het ongeval had de automobilist enkele flesjes bier gedronken. Op de kruising is de verdachte door het rode licht gereden. Op dat moment passeerde ook het slachtoffer, op zijn motor, de kruising. Als gevolg van het ongeval heeft het slachtoffer ruim twee weken in coma gelegen en zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Het is nog onduidelijk of het slachtoffer volledig zal herstellen.

‘Faselog’ verkeersregelinstallatie

De verdachte heeft bekend dat hij met alcohol in zijn auto is gestapt, maar ontkend dat hij door het rode licht is gereden. Uit analyse van de zogenoemde faselog van de verkeersregelinstallatie blijkt dat die verklaring niet kan kloppen. De man is de stopstreep gepasseerd terwijl de stoplichten die voor hem bedoeld waren minimaal één minuut op rood stonden.

Persoonlijke omstandigheden

Voor de rechtbank staat vast dat de bestuurder van de auto zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden en dat het aan zijn schuld te wijten is dat het verkeersongeval is ontstaan. De man heeft onder invloed van alcohol, zonder goed uit te kijken door het rode licht gereden. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat een gevangenisstraf impact zal hebben op de persoon van de, op leeftijd zijnde, verdachte. Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man niet eerder in aanraking is gekomen met justitie. Naast de, grotendeels, voorwaardelijke gevangenisstraf moet de man twee jaar zijn rijbewijs inleveren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten