Laden...

Gevolgen weersomstandigheden voor zittingen rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Gevolgen weersomstandigheden voor zittingen rechtbank Midden-Nederland
Utrecht, 18 februari 2022

Het KNMI voorspelt zeer zware windstoten voor vrijdagmiddag 18 februari 2022. In dit bericht leest u wat de weersverwachtingen betekenen voor de zittingen van de rechtbank Midden-Nederland. 

Code rood provincie Flevoland

Het KNMI heeft vanaf 14.00 uur code rood gegeven voor een aantal gebieden, waaronder de provincie Flevoland. Op de locaties Lelystad en Almere worden daarom de fysieke middagzittingen voor zover mogelijk aangehouden in het belang van de veiligheid van rechtzoekenden en medewerkers.

Alle volledig digitale zittingen en telefonische zittingen gaan gewoon door. Ook enkele zeer urgente fysieke en hybride zittingen gaan door. Bij alle overige fysieke en hybride zittingen wordt gekeken of de zaak volledig digitaal of telefonisch behandeld kan worden. Als dat niet het geval is, vindt er geen fysieke of hybride zitting plaats en wordt de zaak aangehouden tot een nader te bepalen datum.

Medewerkers van de rechtbank proberen op dit moment partijen te informeren over de doorgang van hun zaak. Wij verzoeken rechtzoekenden bericht van de rechtbank af te wachten en alleen in spoedgevallen zelf contact met de rechtbank op te nemen.

Code oranje Utrecht

In de provincie Utrecht geldt code oranje. Vanaf 14.00 uur rijden er geen treinen van de NS meer in het hele land. Het kan ook voorkomen dat u uit een gebied komt waar code rood geldt. Kunt u hierdoor vrijdagmiddag niet bij uw fysieke zitting in Utrecht of Amersfoort zijn? Neem dan telefonisch contact op met de rechtbank voor overleg. Online zittingen gaan gewoon door. Contactgegevens vindt u hier: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Contact.  

Locaties

De informatiebalies in Utrecht en Lelystad blijven bij code rood geopend voor enkele spoedhandelingen (bijvoorbeeld spoedapostilles, instellen hoger beroep i.v.m. termijn). 

Uitspraken