Heropening onderzoek steekpartij studentenwoning Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Heropening onderzoek steekpartij studentenwoning Utrecht
Utrecht, 19 februari 2018

De rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag geen uitspraak gedaan in een zaak waarin een 28-jarige man terecht staat. Hij wordt onder andere verdacht van een steekpartij in een studentwoning op de Uithof. De rechtbank heeft de zaak heropend voor verdere rapportage.

Plotselinge aanvallen

De rechtbank oordeelt dat de man zich op de bewuste avond in augustus 2017 schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan twee mishandelingen en een belediging, door iemand in het gezicht te spugen. De eerste mishandeling was in 2016 toen hij in een sportschool een fitness-instructeur meerdere klappen gaf. Een jaar later sloeg hij een collega in de pauze van zijn vakantiebaan.

Paranoïde

Uit het onderzoek van de deskundigen blijkt dat de man last heeft van psychotische waanideeën. Hij hoort voortdurend stemmen en dacht dat er over hem werd geroddeld of dat hij werd gepest. De rechtbank is het met de officier van justitie en de verdediging eens dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar is en daarom niet strafbaar.

Aanvullend rapport

De deskundigen adviseren tbs met dwangverpleging, onder andere omdat de verdachte geen ziektebesef heeft en zijn medicijnen niet neemt. Uit recentere stukken blijkt echter dat hier verandering in is gekomen en ook dat de man zijn medicijnen nu wel neemt. De deskundigen hebben dit niet kunnen meewegen in hun advies. De rechtbank heropent het onderzoek zodat er een aanvullende rapportage kan worden opgemaakt. Er zal op een later moment een zitting worden ingepland om die rapportage te bespreken. De verdachte blijft tot die tijd vastzitten.

De rechtbank realiseert zich dat het erg vervelend is voor alle betrokkenen dat er vandaag nog geen uitspraak wordt gedaan, maar de rechtbank vindt zich onvoldoende voorgelicht om tot een eindvonnis te komen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten