Laden...

Informatie over aankomende regiezitting in Eris-onderzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Informatie over aankomende regiezitting in Eris-onderzoek
Utrecht, 03 december 2020

Op donderdag 17 en vrijdag 18 december behandelt de rechtbank Midden-Nederland een regiezitting in het Eris-onderzoek. De zittingen vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol en starten op beide dagen om 09.30 uur. Journalisten die de zaak willen volgen, moeten zich van tevoren aanmelden. 

Eris-onderzoek

In het Eris-onderzoek worden onder andere verdachten vervolgd die volgens het Openbaar Ministerie een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het OM verdenkt in totaal 20 verdachten, waaronder een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. De zaak wordt op de komende regiezitting nog niet inhoudelijk behandeld. Tijdens deze zitting wordt gesproken over onderzoekswensen en de voorlopige hechtenis van de verdachten die vast zitten. De rechtbank is van plan om de zaak inhoudelijk te behandelen vanaf eind augustus 2021.  

Indeling zittingsdagen

Net als bij eerdere zittingen worden de verdachten verdeeld over twee zittingsdagen. Hierbij wordt gekeken naar de beschikbaarheid van de advocaten en de beschikbare ruimte. Journalisten kunnen zoals gebruikelijk via de persrollen de exacte verdeling op beide dagen zien.

Belangstellenden

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er beperkt plek in de zittingszaal. Journalisten moeten zich daarom van tevoren aanmelden. Dit kan tot uiterlijk donderdag 10 december, 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Het is nu nog onduidelijk of er ook nog genoeg ruimte is voor publiek. Dit hangt af van de aanwezigheid van procespartijen en journalisten. Publiek kan zich aanmelden via het aanmeldformulier. Lees hier meer over hoe je een plek kunt reserveren.

Uitspraken