Laden...

Informatie over pro-formazitting in Eris-onderzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Informatie over pro-formazitting in Eris-onderzoek
Utrecht, 04 maart 2021

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart behandelt de rechtbank Midden-Nederland een pro-formazitting in het Eris-onderzoek. De zittingen vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol en starten op beide dagen om 09.30 uur. Journalisten die de zaak willen volgen, moeten zich van tevoren aanmelden.

Eris-onderzoek

In het Eris-onderzoek worden onder andere verdachten vervolgd die volgens het Openbaar Ministerie een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het OM verdenkt in totaal 20 verdachten, onder wie een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Op de komende pro-formazitting komt de voorlopige hechtenis van de verdachten die vast zitten aan bod. De rechtbank is van plan om de zaak vanaf eind augustus inhoudelijk te behandelen.  

Indeling zittingsdagen

Net als bij eerdere zittingen worden de verdachten verdeeld over twee zittingsdagen. Hierbij wordt gekeken naar de beschikbaarheid van de advocaten en de beschikbare ruimte. Journalisten kunnen zoals gebruikelijk via de persrollen de exacte verdeling op beide dagen zien.

Belangstellenden

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er beperkt plek in de zittingszaal. Journalisten moeten zich daarom van tevoren aanmelden. Dit kan tot uiterlijk donderdag 11 maart, 12.00 uur, bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Het is nu nog onduidelijk of er ook nog genoeg ruimte is voor publiek. Dit hangt af van de aanwezigheid van procespartijen en journalisten. Lees hier meer over hoe je een plek kunt reserveren.

Meer informatie: Strafzaak Eris

Uitspraken