Inhoudelijke behandeling zaak Koen Everink uitgesteld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak Koen Everink uitgesteld
Utrecht, 09 mei 2017

De inhoudelijke behandeling van de zaak Koen Everink is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechtbank Midden-Nederland heeft de zaak aangehouden nadat de advocaten van de verdachte ter zitting de verdediging neerlegden.

Geen aanvullend onderzoek

De verdediging verzocht op de tweede zittingsdag om de zaak aan te houden voor het uitvoeren van aanvullend DNA-onderzoek. De rechtbank heeft dit verzoek afgewezen omdat niet te verwachten is dat met het aanvullende onderzoek een DNA-profiel kan worden opgesteld. De rechtbank acht dit onderzoek daarom niet noodzakelijk. De advocaten hebben vervolgens de verdediging van de verdachte neergelegd.

Rechtsbijstand nodig

Gelet op de aard van de zaak is het wel nodig dat verdachte door een advocaat wordt bijgestaan. Dat betekent dat verdachte op zoek moet gaan naar een nieuwe advocaat. Daarom heeft de rechtbank moeten beslissen de zaak aan te houden tot een nader te bepalen tijdstip.

De rechtbank noemt deze situatie uitzonderlijk. Zeker voor de nabestaanden is deze gang van zaken zeer onverkwikkelijk. De rechtbank kan echter niet anders dan vaststellen dat verdachte op dit moment geen rechtsbijstand heeft.

Uitspraken

Meest gelezen berichten