Laden...

Inhoudelijke behandeling zedenzaak Gökmen T.

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zedenzaak Gökmen T.
Utrecht, 07 mei 2020

De zedenzaak van de 38-jarige man die is veroordeeld voor de schietpartij met terroristisch oogmerk in een tram op het 24 Oktoberplein, wordt op 13 mei om 15.00 uur inhoudelijk behandeld door de rechtbank Midden-Nederland. De zaak werd vorig jaar juli voor onbepaalde tijd aangehouden, waarna het aan het Openbaar Ministerie was om de zaak opnieuw aan te brengen bij de rechtbank.

Verdachte niet aanwezig

De verdachte heeft afstand gedaan van zijn recht om aanwezig te zijn. De rechtbank ziet geen bijzondere reden om de verdachte te verplichten om naar de zitting te komen. Ook het slachtoffer heeft aangegeven niet aanwezig te zijn.

Informatie voor pers en publiek

Vanwege het coronavirus is het voor publiek niet mogelijk om de zitting bij te wonen. De rechtbank verzoekt alle vertegenwoordigers van de pers die belangstelling hebben om de zaak bij te wonen, zich aan te melden. Dit kan tot uiterlijk maandag 11 mei 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer. De rechtbank onderzoekt welke maatregelen er genomen moeten worden, en wat dit betekent voor de media. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het nog niet bekend hoeveel ruimte er beschikbaar is voor journalisten.

Uitspraken