Laden...

Jongen uit Almere vrijgesproken van doodsteken plaatsgenoot

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Jongen uit Almere vrijgesproken van doodsteken plaatsgenoot
Lelystad, 10 juli 2018

Een 16-jarige jongen uit Almere is door de rechtbank Midden-Nederland vrijgesproken van het doodsteken van een 15-jarige plaatsgenoot. De tiener werd in december vorig jaar, samen met een andere verdachte, opgepakt na een fatale steekpartij op het Pirellipad in Almere.

Steekincident

Uit het dossier blijkt dat de tiener niet degene was die het mes, waarmee het slachtoffer is gestoken, bij zich had. Ook wist hij niet dat de andere verdachte het mes bij zich had en was hij niet bij het steekincident betrokken. De rechtbank is het met de officier van justitie en de advocaat van de jongen eens dat hij daarom moet worden vrijgesproken van het medeplegen van doodslag en openlijke geweldpleging.

De medeverdachte, eveneens een jongen van 16 jaar uit Almere, is nog wel verdachte in deze zaak. De rechtbank doet op 17 juli uitspraak in zijn zaak.

Uitspraken