Laden...

Kort geding De Graafschap/Cambuur en KNVB

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Kort geding De Graafschap/Cambuur en KNVB
Utrecht, 01 mei 2020

Het kort geding tussen De Graafschap en de KNVB vindt plaats op vrijdag 8 mei om 10:00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht. Het is voor publiek niet mogelijk om de zitting bij te wonen. De rechtbank verzoekt alle vertegenwoordigers van de pers die belangstelling hebben om de zaak bij te wonen, om zich aan te melden.

Informatie voor publiek

Door de coronamaatregelen is de rechtbank niet geopend voor publiek. De rechtbank onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de zitting via een livestream uit te zenden.

Informatie voor pers

Vanwege de genomen maatregelen is nog niet bekend hoeveel ruimte er beschikbaar is voor vertegenwoordigers van de pers. Alle belangstellende journalisten wordt daarom gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk woensdag 6 mei voor 12.00 uur via: midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer.

Audiovisuele opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De rechtbank vraagt media die interesse hebben in het maken van opnames en/of in het live uitzenden van de zaak, dit aan te geven bij de aanmelding.

Waar gaat de zaak over?

In dit kort geding vragen de eisers (De Graafschap en Cambuur) de rechter om in een spoedeisende zaak een snelle, voorlopige beslissing te nemen. De twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zijn het niet eens met het besluit van de KNVB om af te zien van promotie en degradatie in het betaald voetbal in het seizoen 2019/2020. Op de zitting zullen de eiser en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet, dat is in elk geval binnen 2 weken.

Uitspraken