Laden...

Livestream bij uitspraak in zaak dood kapster Soest

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Livestream bij uitspraak in zaak dood kapster Soest
Utrecht, 01 juli 2020

De rechtbank doet vrijdag 3 juli a.s. om 10.30 uur uitspraak in de zaak van een 57-jarige man uit Soest. Hij wordt ervan verdacht zijn partner, een kapster uit Soest, in december 2018 om het leven te hebben gebracht en vervolgens haar lichaam in stukken te hebben gezaagd en weggemaakt. Ook zou hij 116.000 euro van haar rekening hebben overgemaakt naar een gezamenlijke rekening en na haar dood berichten uit haar naam naar familie, vrienden en bekenden hebben gestuurd. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 20 jaar. De uitspraak is live te volgen via een livestream op rechtspraak.nl.

Geen publiek

In verband met de coronamaatregelen is het voor publiek niet mogelijk om de uitspraak bij te wonen. Net als bij de inhoudelijke behandeling van de zaak zijn er plekken beschikbaar voor de professionele procesdeelnemers, journalisten en een aantal nabestaanden. De verdachte heeft afstand gedaan van zijn recht om aanwezig te zijn. Journalisten die interesse hebben om de uitspraak bij te wonen, moeten zich vooraf aanmelden bij de afdeling communicatie van de rechtbank. 

Uitspraken