Laden...

Livestream bij zaak over labs die coronatesten willen uitvoeren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Livestream bij zaak over labs die coronatesten willen uitvoeren
Utrecht, 30 juni 2020

Aanstaande vrijdag 3 juli om 15.00 uur vindt bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht een kort geding plaats dat is aangespannen door twee samenwerkende laboratoria tegen onder andere de Nederlandse Staat en GGD’s. De laboratoria willen coronatesten uitvoeren in Nederland, maar worden geweerd. Het kort geding is te volgen via een livestream op rechtspraak.nl.

Waar gaat de zaak over?

In dit kort geding vragen drie eisers, twee laboratoria uit Baarn en Keulen en een huisarts, de rechtbank om in een spoedeisende zaak een snelle beslissing te nemen. Zij worden door De Staat en de GGD’s geweerd om coronatesten uit te voeren in Nederland. Volgens de eisers is dat in strijd met het vrij verkeer van diensten en het kartelverbod. Daarnaast zou er sprake zijn van ongeoorloofde staatssteun.

Informatie voor pers en publiek

In verband met de coronamaatregelen is de rechtbank gesloten voor publiek.  Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de pers. Alle belangstellende journalisten wordt daarom gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk donderdag 2 juli voor 10.00 uur via midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer.

Uitspraken