Laden...

Nader onderzoek naar verklaringen in liquidatiezaak Breukelen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nader onderzoek naar verklaringen in liquidatiezaak Breukelen
Schiphol, 27 november 2018

De rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag op verzoek van het Openbaar Ministerie en met instemming van de advocaten beslist dat nader onderzoek nodig is naar verklaringen die zijn afgelegd door een kroongetuige over een liquidatie in Breukelen op 7 juli 2017. De behandeling van de zaak is daarom aangehouden.

Liquidatie

Twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van een 30-jarige man op een parkeerterrein naast het station in Breukelen. Een derde verdachte wordt verweten dat hij voor een poging op 5 juli 2017 voorbereidingen heeft getroffen. Het Openbaar Ministerie maakte gisteren bekend dat met één van de verdachten een kroongetuigedeal is gesloten.

Kroongetuige

De verklaringen die de kroongetuige heeft afgelegd moeten de komende tijd verder worden onderzocht.  Daarnaast moet ook de overeenkomst die het OM heeft gesloten met de kroongetuige aan het dossier worden toegevoegd. Het OM verwacht dat dit mogelijk pas eind 2019 kan gebeuren. Als de overeenkomst bekend is bij de procesdeelnemers, kan de kroongetuige worden gehoord. Ook twee andere getuigen worden nog verhoord bij de rechter-commissaris.

Vervolg

Deze week en volgende week stond de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland. Door de recente ontwikkelingen komen de zittingsdagen op 28 november en 4 december te vervallen. De volgende zitting is een pro forma zitting of een regiezitting. De datum voor deze zitting is nog niet bekend. De twee verdachten die op dit moment nog gedetineerd zitten, blijven tot die tijd in voorlopige hechtenis

Uitspraken