Laden...

Nadere informatie pro-formazittingen in de strafzaak Eris

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nadere informatie pro-formazittingen in de strafzaak Eris
Utrecht, 29 juni 2020

Op maandag 13 juli en dinsdag 14 juli behandelt de rechtbank Midden-Nederland een pro-formazitting in het onderzoek Eris. De zittingen vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol. Beide zittingsdagen starten om 09.30 uur. Het is in verband met de beperkte ruimte in de zittingzaal voor publiek niet mogelijk om de zitting bij te wonen. Er is wel gelegenheid voor de pers om te zaak te volgen. De rechtbank verzoekt alle vertegenwoordigers van de pers die belangstelling hebben om de zaak bij te wonen, om zich aan te melden.

Strafzaak Eris

In het Eris-proces staan onder andere verdachten terecht die een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal 21 verdachten, waaronder een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Tijdens de aankomende pro-formazittingen wordt gesproken over de voorlopige hechtenis van de verdachten die vast zitten. Ook zal er gesproken worden over de voortgang van het onderzoek. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld. 

Indeling zittingsdagen

Net als bij voorgaande zittingen in 2020 en 2019 worden de verdachten verdeeld over twee zittingsdagen. Hierbij wordt gekeken naar de beschikbaarheid van de advocaten en de beschikbare ruimte. Journalisten kunnen zoals gebruikelijk via de perslijsten de exacte verdeling van beide dagen zien.

Informatie voor de pers

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er beperkt plek in de zittingszaal. Het is nog niet bekend hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de vertegenwoordigers van de pers. Alle belangstellende journalisten wordt daarom gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk maandag 6 juli 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer.

Uitspraken