Laden...

Nadere informatie pro-formazittingen in de strafzaak Eris

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nadere informatie pro-formazittingen in de strafzaak Eris
Utrecht, 29 april 2020

Op woensdag 6 mei en vrijdag 15 mei behandelt de rechtbank Midden-Nederland een zogenoemde pro-formazitting in het onderzoek Eris. De zittingen vinden plaats in het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Beide zittingsdagen starten om 09.30 uur. Het is voor publiek niet mogelijk om de zitting bij te wonen. De rechtbank verzoekt alle vertegenwoordigers van de pers die belangstelling hebben om de zaak bij te wonen, om zich aan te melden.

Eris-proces

In het Eris-proces staan onder andere verdachten terecht die een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal 16 verdachten, waaronder een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Tijdens de aankomende pro-formazittingen wordt gesproken over de voorlopige hechtenis van de verdachten die vast zitten. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld.

Twee zittingsdagen

Woensdag 6 mei worden de zaken van 6 verdachten behandeld. Vrijdag 15 mei worden de zaken van 8 verdachten behandeld. 2 verdachten zitten op dit moment niet vast, of komen later dit jaar op een zitting. Journalisten kunnen zoals gebruikelijk via de perslijsten de exacte verdeling van beide dagen zien.

Informatie voor pers

De rechtbank is in overleg met het Justitieel Complex Schiphol over de invulling van de twee zittingsdagen, welke maatregelen er genomen moeten worden en wat dit betekent voor de media. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het nog niet bekend hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de vertegenwoordigers van de pers. Alle belangstellende journalisten wordt daarom gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 1 mei 15.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: mailto:%20midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer.

Zie ook: Strafzaak Eris.

Uitspraken