Laden...

Nadere informatie procedure OM tegen Hells Angels

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nadere informatie procedure OM tegen Hells Angels
Utrecht, 27 februari 2019

De rechtbank Midden-Nederland behandelt volgende week de civiele procedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen Hells Angels. Het OM heeft een verzoek ingediend om de activiteiten van Hells Angels in Nederland te verbieden en de vereniging Hells Angels MC Holland te ontbinden. De zaak wordt behandeld bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.

Zittingsdata

De zitting van woensdag 6 maart 2019 begint om 09.00 uur. Op die zitting zullen eerst het Openbaar Ministerie en daarna Hells Angels Motorcycle Corporation en Stichting IEHA in de gelegenheid worden gesteld om in eerste termijn het woord te voeren. Vervolgens zal de rechtbank na overleg met partijen het verdere verloop van de behandeling van de zaak bepalen. De behandeling vindt plaats op 6 en 7 maart. Dit is een voorlopige planning. 13 en 20 maart zijn gereserveerd als uitloopdata. De rechtbank is van plan om woensdag 29 mei, om 10.00 uur, uitspraak te doen.

Journalisten moeten zich aanmelden

Er is beperkt ruimte in de zittingszaal. Alle journalisten moeten zich aanmelden bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland. Dit kan tot uiterlijk 4 maart 12.00 uur, per e-mail aan midden-nederland@rechtspraak.nl.

De NOS heeft toestemming gekregen om opnames te maken in de zittingszaal. Voor het maken van opnames geldt een poolregeling. Om beelden te gebruiken maken overige media afspraken met de NOS. Andere camera- en radioploegen kunnen zich bij de afdeling communicatie aanmelden voor het krijgen van toegang tot het gerechtsgebouw.

Publiek

Publiek hoeft zich niet aan te melden, maar er is beperkt ruimte in de zittingszaal. Er is wel een videozaal beschikbaar. Als de zalen vol zijn wordt de toegang geweigerd, de rechtbank laat publiek toe op volgorde van binnenkomst. Om het gerechtsgebouw binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Uitspraken