Nadere informatie uitspraak civiele procedure tegen Hells Angels

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nadere informatie uitspraak civiele procedure tegen Hells Angels
Utrecht, 16 mei 2019

De rechtbank Midden-Nederland doet op woensdag 29 mei om 10.00 uur uitspraak in de civiele procedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen Hells Angels. De uitspraak is openbaar en wordt gedaan in het gerechtsgebouw in Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.

Uitspraak

Het OM heeft op 29 mei 2018 twee verzoekschriften ingediend, waarin het OM de rechtbank vraagt om de activiteiten van Hells Angels in Nederland te verbieden en de vereniging Hells Angels MC Holland te ontbinden. Begin maart is de zaak inhoudelijk behandeld.

Informatie voor journalisten

Er is beperkt ruimte in de zittingszaal. De rechtbank Midden-Nederland verzoekt journalisten zich aan te melden voor deze uitspraak, dit kan tot uiterlijk 22 mei 12.00 uur, per mail aan midden-nederland@rechtspraak.nl. De NOS heeft toestemming gekregen om opnames te maken in de zittingszaal. Voor het maken van opnames geldt een poolregeling. Om beelden te gebruiken maken overige media afspraken met de NOS. Andere camera- en radioploegen kunnen zich bij de afdeling communicatie aanmelden voor het krijgen van toegang tot het gerechtsgebouw. Er is een persrechter beschikbaar om na afloop van de uitspraak een toelichting te geven.

Publiek

Publiek hoeft zich niet aan te melden voor de uitspraak. Er is een videozaal beschikbaar. Als de zalen vol zijn wordt de toegang geweigerd, dit gebeurt op volgorde van binnenkomst. Om het gerechtsgebouw in te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Uitspraken