Laden...

Nog tientallen getuigen gehoord in strafzaak (dodelijk) geweld Mallorca

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Nog tientallen getuigen gehoord in strafzaak (dodelijk) geweld Mallorca
Lelystad, 04 februari 2022

De komende tijd worden in totaal nog 36 getuigen gehoord in de strafzaak rondom het (dodelijk) geweld in Mallorca. De rechtbank Midden-Nederland heeft deze verzoeken tot getuigenverhoren toegewezen. Ook staat de rechtbank toe dat er een zogenoemd tegenonderzoek plaatsvindt van het DNA-spoor dat op de schoen van verdachte Sanil B. is aangetroffen.

Onderzoekswensen

De rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag beslist op de onderzoekswensen in de zogenoemde Mallorca-zaak. Afgelopen zomer vonden er op het Spaanse eiland Mallorca meerdere geweldsincidenten plaats. Bij één van die incidenten kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman om het leven. Ook is er volgens het Openbaar Ministerie sprake van twee keer een poging doodslag. Twee weken geleden vond de tweede voorbereidende zitting plaats waar advocaten van de negen verdachten hun onderzoekswensen konden toelichten. Samengevat staat de rechtbank toe dat er in totaal nog 36 getuigen worden gehoord. Het gaat dan om (mede)verdachten, slachtoffers, leden van de vriendengroep van de verdachten en andere (oog)getuigen. De rechtbank ziet in deze verzoeken een belang voor de verdediging. Een aantal andere verzoeken tot het horen van getuigen is afgewezen omdat de rechtbank in die verzoeken niet dat verdedigingsbelang ziet.

DNA-spoor op schoen

In de zaak van Sanil B., op dit moment de enige verdachte die nog in voorlopige hechtenis zit, is het verzoek gedaan om een tegenonderzoek van het DNA-spoor. Op zijn schoen is DNA van Carlo Heuvelman gevonden. In opdracht van het Openbaar Ministerie heeft het NFI dat spoor onderzocht. De verdediging wil dat een andere instantie ook onderzoek doet naar dat spoor. De rechtbank ziet in het tegenonderzoek een verdedigingsbelang en staat dat dus toe. Aanvullende onderzoeken naar dat spoor worden niet toegestaan omdat dat verzoek onvoldoende is gemotiveerd en onderbouwd.

Vervolg strafzaak

De komende maanden zal de rechter-commissaris, een onderzoeksrechter, de 36 getuigen gaan horen. Alle raadslieden van de negen verdachten kunnen daarbij aanwezig zijn. Op 13 april is een volgende, voorbereidende, zitting in het gerechtsgebouw in Lelystad. Op die zitting wordt opnieuw de stand van het onderzoek besproken. Dan zal er ook meer duidelijkheid zijn wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak kan plaatsvinden.

Uitspraken