Laden...

Planning inhoudelijke behandeling zaak Anne Faber

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Planning inhoudelijke behandeling zaak Anne Faber
Utrecht, 05 juni 2018

De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op maandag 11 en dinsdag 12 juni. De rechtbank Midden-Nederland is van plan om de zittingsdagen als volgt in te vullen. Dit is een voorlopige planning. Er kunnen ontwikkelingen zijn die maken dat de planning wordt aangepast.

 • Maandag 11 juni - 09.00 uur
  - De feitenbehandeling: de verdenkingen en het dossier worden inhoudelijk besproken.
  - Het bespreken van de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Hier worden deskundigen van het Pieter Baan Centrum gehoord.
 • Dinsdag 12 juni - 09.00 uur
  - Spreekrecht van de nabestaanden.
  - Het bespreken van de vordering(en) benadeelde partij.
  - Het requisitoir: de strafeis van de officier van justitie.
  - Het pleidooi van de advocaat van de verdachte.
  - Repliek en dupliek: de officier van justitie reageert op het pleidooi, en de advocaat reageert op de officier van justitie.
  - Het laatste woord van de verdachte.

Dinsdag 17 juli - 10.00 uur
- Uitspraak.

Opnames

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling (NOS). Dat betekent dat één landelijk medium (NOS) en één regionaal medium (RTV Utrecht) toestemming krijgen om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik van de poolregeling maken de overige media afspraken met NOS. Als media met hun apparatuur toegang willen tot de publieke ruimtes van de rechtbank dienen zij zich aan te melden bij de afdeling communicatie via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Ook rechtbanktekenaars wordt gevraagd zich van te voren aan te melden.

Publiek

Er is beperkt ruimte in de zittingszaal. Er is een videozaal beschikbaar. Als de zalen vol zijn wordt de toegang geweigerd. Om de rechtbank binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Meer informatie: de zaak Anne Faber.

Uitspraken