Laden...

Procedure OM tegen motorclub Caloh Wagoh

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Procedure OM tegen motorclub Caloh Wagoh
Utrecht, 14 oktober 2019

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank Midden-Nederland een verzoek ingediend om motorclub Caloh Wagoh in Nederland te verbieden en de vereniging te ontbinden. Hoe ziet zo’n procedure eruit?

Verzoekschrift

Het ingediende verzoek van het OM is gebaseerd op artikel 2:20 van het Burgerlijk Wetboek en is gericht tegen motorclub Caloh Wagoh Main Triad. Dit artikel bepaalt dat een rechtspersoon (een organisatie, onderneming of instelling) die in strijd handelt met de openbare orde, door de rechtbank kan worden verboden en ontbonden.

Procedure

De rechtbank moet gaan beoordelen of Caloh Wagoh inderdaad in strijd is met de openbare orde. Maar eerst krijgen de motorclub en andere belanghebbenden de gelegenheid een verweerschrift in te dienen. De rechtbank bepaalt na het ontvangen van dat stuk hoe de procedure verder gaat. Normaal gesproken vindt na het indienen van het verweerschrift een openbare zitting plaats. De rechtszaak eindigt met een uitspraak van de rechtbank (beschikking). Zodra er meer duidelijk is over het verloop van deze zaak communiceert de rechtbank Midden-Nederland hierover via een nieuwsbericht op rechtspraak.nl.

Uitspraken