Laden...

Rechtbank behandelt laatste pro-formazitting in Eris-onderzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtbank behandelt laatste pro-formazitting in Eris-onderzoek
Utrecht, 17 mei 2021

Op maandag 31 mei en dinsdag 1 juni behandelt de rechtbank Midden-Nederland de laatste pro-formazitting in het Eris-onderzoek. Eind augustus start de inhoudelijke behandeling. Ook dit keer is de pro forma verdeeld over twee zittingsdagen. Ze vinden plaats in De Bunker: de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp en starten om 09.30 uur. 

Eris-onderzoek

In het Eris-onderzoek worden onder andere verdachten vervolgd die volgens het Openbaar Ministerie een (leidinggevende) rol hadden bij motorclub Caloh Wagoh. Het OM verdenkt in totaal 20 verdachten, onder wie een kroongetuige, van onder meer 5 liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Op de komende pro-formazitting komt de voorlopige hechtenis van de verdachten die vast zitten aan bod. De rechtbank is van plan om de zaak vanaf eind augustus inhoudelijk te behandelen. De planning van de inhoudelijke behandeling wordt binnenkort met pers en publiek gedeeld.

Belangstellenden

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er beperkt plek in De Bunker. Journalisten moeten zich daarom van tevoren aanmelden. Dit kan tot uiterlijk woensdag 26 mei, 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Het is nu nog onduidelijk of er ook nog genoeg ruimte is voor publiek. Dit hangt af van de aanwezigheid van procespartijen en journalisten. Publiek kan zich aanmelden via het aanmeldformulier. Lees hier meer over hoe je een plek kunt reserveren.

Meer informatie: Strafzaak Eris

Uitspraken