Rechtbank vraagt weer verhinderdata bij plannen civiele zittingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtbank vraagt weer verhinderdata bij plannen civiele zittingen
Amersfoort/Utrecht, 21 december 2017

De rechtbank Midden-Nederland zal vanaf 1 januari 2018 aan partijen in civiele zaken (handel en kanton) eerst verhinderdata opvragen voordat een zitting wordt gepland. In 2017 werden zittingen gepland zonder het vooraf opvragen van verhinderdata. Dit leidde tot te veel uitstelverzoeken.

Locaties en KEI

De nieuwe werkwijze geldt voor de locaties Utrecht en Amersfoort. In Lelystad en Almere wordt al op deze manier gewerkt. Ook in digitale zaken (KEI) worden zittingen gepland op basis van verhinderdata.

Indienen verhinderdata

De rechtbank zal vanaf 1 januari bij partijen en hun advocaten verhinderdata opvragen. Partijen worden in de gelegenheid gesteld om verhinderdata in te dienen voor de eerstkomende 4 maanden. Daarin moeten 20 dagen of 40 dagdelen worden opgegeven waarin de zitting wordt gepland. Er wordt geen uitstel verleend voor het opgeven van verhinderdata. Een zitting kan worden ingepland op een niet opgegeven dagdeel als er minder dan het verzochte aantal dagen is opgegeven. Ook zullen zittingen in beginsel niet worden uitgesteld als er een dag en tijdstip is bepaald.

Procesreglement

De werkwijze is conform het procesreglement (pdf, 769,8 KB) civiele zaken rechtbanken en gerechtshoven KEI. Deze werkwijze geldt niet voor kort gedingen en verzoekschriftprocedures.

Uitspraken

Meest gelezen berichten