Laden...

Rechtszaak Utrechts restaurant Waku Waku te volgen via livestream

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtszaak Utrechts restaurant Waku Waku te volgen via livestream
Utrecht, 29 september 2021
De rechtbank Midden-Nederland zendt de behandeling van de voorlopige voorziening tussen restaurant Waku Waku en de gemeente Utrecht van aanstaande donderdag uit via een livestream. De zitting begint morgen, donderdag 30 september, om 10.00 uur in het gerechtsgebouw in Utrecht. De rechtbank vraagt vertegenwoordigers van de media die de zaak willen bijwonen om zich aan te melden.

Livestream voor publiek

In de rechtszaal is slechts beperkt ruimte. Procespartijen en pers krijgen voorrang. Overige zitplaatsen kunnen worden ingenomen door geïnteresseerden. Naast de zittingszaal is ook een videozaal beschikbaar. Het toelaten van publiek gebeurt op volgorde van binnenkomst. De rechtbank raadt publiek aan om de zaak via de livestream te volgen, die morgen vanaf 10.00 uur wordt uitgezonden. Volg de livestream via deze link. Ook media hebben toestemming gekregen om de zaak live uit te zenden.

Waar gaat de zaak over?

Sinds afgelopen zaterdag moeten restaurants bezoekers vanaf 13 jaar controleren op een coronatoegangsbewijs. De eigenaren van Waku Waku hebben aangegeven dat niet te willen doen. De burgemeester van Utrecht heeft afgelopen maandag een ‘last onder bestuursdwang’ opgelegd aan Waku Waku. Dat besluit houdt in dat het restaurant gesloten moet blijven voor publiek dat niet is gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs, en dat de gemeente zelf tot sluiting zal overgaan als daaraan niet wordt voldaan. Gisteren heeft de gemeente vervolgens de sloten laten vervangen. De restauranteigenaren hebben bezwaar gemaakt bij de gemeente en zij hebben de rechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen, zodat het restaurant weer open kan. Die zaak wordt donderdagochtend behandeld. Het is nog niet bekend wanneer de voorzieningenrechter uitspraak doet. 

Informatie voor de pers

Alle belangstellende journalisten wordt gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk vanmiddag 16.00 uur via: midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer. Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De rechtbank vraagt media die interesse hebben in het maken van opnames en/of in het live uitzenden van de zaak, dit aan te geven bij de aanmelding.

Uitspraken