Laden...

Rechtszaak over aanwijzing Jaarbeursplein als locatie voor demonstratie Waku Waku

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtszaak over aanwijzing Jaarbeursplein als locatie voor demonstratie Waku Waku
Utrecht, 30 september 2021

De rechtbank Midden-Nederland behandelt vrijdagochtend een zogenoemde voorlopige voorziening dat gaat over de aanwijzing van het Jaarbeursplein als locatie om te demonstreren in plaats van voor restaurant Waku Waku in de binnenstad. De zitting begint morgen, vrijdag 1 oktober, om 10:00 uur in het gerechtsgebouw in Utrecht en is te volgen via een livestream. De rechtbank vraagt vertegenwoordigers van de media die de zaak willen bijwonen om zich aan te melden.

Livestream voor publiek

In de rechtszaal is slechts beperkt ruimte. Procespartijen en pers krijgen voorrang. Overige zitplaatsen kunnen worden ingenomen door geïnteresseerden. Naast de zittingszaal is ook een videozaal beschikbaar. Het toelaten van publiek gebeurt op volgorde van binnenkomst. De rechtbank raadt publiek aan om de zaak via de livestream te volgen, die morgen vanaf 10.00 uur wordt uitgezonden. Volg de livestream via deze link. Ook media hebben toestemming gekregen om de zaak live uit te zenden.

Waar gaat de zaak over?

Demonstranten hebben aangegeven voor restaurant Waku Waku te willen demonstreren. De Utrechtse burgemeester vindt dit geen goede plek, omdat er volgens haar kans is op wanordelijkheden. Bovendien zorgt deze locatie voor risico’s voor het verkeer. Het Jaarbeursplein is door de burgemeester als alternatieve locatie aangewezen. Ook zijn er voorschriften opgelegd waaraan de demonstranten zich moeten houden. Verzoeker is het hiermee niet eens en heeft bezwaar gemaakt. Hij heeft de voorzieningenrechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen, zodat de demonstraties voor restaurant Waku Waku kunnen plaatsvinden. Het verzoek wordt vrijdagochtend behandeld.

Informatie voor journalisten

Alle belangstellende journalisten wordt gevraagd zich van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk vrijdagochtend 08:00 uur via: midden-nederland@rechtspraak.nl onder vermelding van naam, medium en telefoonnummer. Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De rechtbank vraagt media die interesse hebben in het maken van opnames en/of in het live uitzenden van de zaak, dit aan te geven bij de aanmelding.

Uitspraken