Laden...

Rellende supporters FC Utrecht en Feyenoord veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rellende supporters FC Utrecht en Feyenoord veroordeeld
Utrecht, 03 augustus 2018

Twee supporters van FC Utrecht en twee supporters van Feyenoord zijn door de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Aanhangers van beide clubs gingen op 7 april van dit jaar de confrontatie met elkaar aan in Utrecht.

Geweldsuitbarsting

Een 27-jarige man uit Nieuwegein, een 25-jarige man uit De Meern en een 24 jarige man uit Rotterdam zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken en een werkstraf van 120 uur. Zij maakten onderdeel uit van een grote groep relschoppers en zijn herkend. De vechtpartij vond plaats voor een café en een ijssalon. De politierechter spreekt van een ernstige geweldsuitbarsting van beide kanten. Daarbij is onder andere met meubilair en glazen gegooid. Ook sneuvelde een ruit van de ijssalon en liepen voorbijgangers het risico gewond te raken. Supporters die met elkaar op de vuist gaan bewijzen hun club geen goede dienst, naast de schade die is aangericht en het risico dat voorbijgangers liepen hebben de clubs ook last van dit soort gedrag, zo concludeerde de rechter.

Andere supporters

De vierde verdachte, een 46-jarige man uit Rotterdam is veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De man is al vaker in aanraking geweest met justitie voor soortgelijke feiten. Daarnaast moet hij nog 19 dagen de cel in en 400 euro boete betalen vanwege eerder voorwaardelijk opgelegde straffen. De vier verdachten moeten ook de schade aan de ijssalon en het meubilair vergoeden.
De zaken van 6 andere FC Utrecht supporters en 3 Feyenoord supporters zijn aangehouden. Deze zaken worden later dit jaar behandeld.

Uitspraken