Tot half jaar celstraf voor bedrijfsinbraak in Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Tot half jaar celstraf voor bedrijfsinbraak in Utrecht
Utrecht, 20 maart 2018

Drie Utrechtse mannen zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het plegen van een bedrijfsinbraak. In november 2017 braken ze in bij een bedrijf in Utrecht. Met de gestolen bankpassen en pincodes werd later meerdere keren gepind.

Kluis

De mannen wisten de toegangsdeur van het bedrijf te forceren. In één van de kantoorruimtes hebben ze een kluis meegenomen waar onder andere bankpassen en mobiele telefoons in lagen. Korte tijd later wordt er met de bankpassen geld opgenomen op verschillende locaties in Utrecht.

Molshoop

Diezelfde ochtend ziet een getuige hoe twee mannen een deel van de kluis dumpen in een bosschage, waarna hij de politie waarschuwt. De mannen gaan ervandoor in een witte auto. Mede dankzij deze getuige kan de gealarmeerde politie de verdachten aanhouden. Agenten vinden bij de dumpplaats een verse voetafdruk in een molshoop. Bij de aanhouding heeft één van de verdachten een opvallende hoeveelheid zand onder zijn linkerschoen. Ook past zijn zool in de voetafdruk die achtergelaten is in de molshoop.

Strafbepaling

Volgens de rechtbank hebben de verdachten zich enkel laten leiden door hun zucht naar geldelijk gewin. Ze hebben geen enkel respect getoond voor andermans eigendommen. Doordat de verdachten allemaal al eens zijn veroordeeld en gelet op de ernst van de diefstal is een deels voorwaardelijke gevangenisstraf volgens de rechtbank een gepasseerd station. De twee 26-jarige verdachten zijn veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, de 34-jarige verdachte tot 5 maanden gevangenisstraf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten