Uitbreiding café 't College terecht afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Uitbreiding café 't College terecht afgewezen
Utrecht, 04 april 2018

De gemeente Utrecht staat in haar recht door geen toestemming te verlenen aan café ’t College om uit te breiden. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald. De eigenaar van het café was naar de rechter gestapt omdat hij het niet eens is met het besluit van de gemeente.

Omgevingsvergunning

De eigenaar van het café aan de Mariastraat heeft in 2016 een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning. Hij wil zijn café uitbreiden naar de bovenverdieping. De gemeente heeft de aanvraag geweigerd omdat een horecafunctie op de verdieping van het pand in strijd is met het beleid dat staat in het Ontwikkelingskader Horeca Utrecht. De rechtbank heeft gekeken of de gemeente in redelijkheid tot de afwijzing is gekomen.

Gelijkheidsbeginsel

Hoewel tussen beide partijen niet betwist wordt dat horeca op de eerste verdieping niet binnen het bestemmingsplan past, is de eigenaar van het café van mening dat de gemeente met twee maten meet. Daarom doet de eiser een beroep op het gelijkheidsbeginsel. Andere panden met horecafunctie zouden wel mogen uitbreiden, zo stelt de eigenaar. Dit gaat om horecagelegenheden waarvoor andere regels gelden vanwege de ligging of het moment van de uitbreiding. Dit zijn daarom geen gelijke gevallen. De rechtbank is van mening dat de gemeente uiteindelijk de afwijzing van de omgevingsvergunning goed gemotiveerd heeft en dat uitbreiding van het café niet past in het beleid dat staat in het Ontwikkelingskader Horeca Utrecht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten