Laden...

Uitspraak strafzaak (dodelijk) geweld Mallorca te volgen via livestream

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Uitspraak strafzaak (dodelijk) geweld Mallorca te volgen via livestream
Lelystad, 31 oktober 2022

De rechtbank Midden-Nederland doet op vrijdag 18 november, om 10.00 uur, uitspraak in de strafzaak rondom het (dodelijk) geweld op Mallorca. De uitspraak vindt plaats in het gerechtsgebouw in Lelystad en wordt live uitgezonden op rechtspraak.nl

Dodelijk geweld

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere gewelddadigheden plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Bij één incident is Carlo, een 27-jarige man uit Waddinxveen, zodanig gewond geraakt dat hij enkele dagen later overleed. Meerdere anderen raakten gewond. Het Openbaar Ministerie verdenkt drie mannen uit Hilversum van betrokkenheid bij de doodslag op Carlo. Tegen hen zijn celstraffen geëist van 8 tot 10 jaar. In totaal worden 9 jonge mannen verdacht van betrokkenheid bij het (dodelijk) geweld op Mallorca. 

Livestream

Vanwege de grote (publieke) belangstelling voor deze zaak heeft de rechtbank besloten om de uitspraak live uit te zenden op rechtspraak.nl. Die uitzending begint om 10.00 uur en is te volgen via deze link. Ook media kunnen toestemming krijgen om de uitspraak live uit te zenden. De rechtbank vraagt media die interesse hebben in het live uitzenden van de uitspraak dit aan te geven bij de aanmelding.  

Informatie voor de pers

Vanwege de te verwachten belangstelling vraagt de rechtbank alle journalisten om zich aan te melden, dat geldt ook voor de schrijvende pers. Op deze manier kan de rechtbank hen zo goed mogelijk faciliteren. De rechtbank Midden-Nederland verzoekt alle vertegenwoordigers van de media om zich uiterlijk 10 november 12.00 uur aan te melden. Dat kan via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Hart van Nederland zal, net als tijdens de inhoudelijke behandeling, de pool verzorgen. Media die gebruik willen maken van deze poolregeling kunnen contact opnemen met de afdeling productie van Hart van Nederland.

Informatie voor publiek

Vanwege het grote aantal verdachten, advocaten, overige procesdeelnemers en journalisten is er beperkt plek voor publiek. De beschikbare plaatsen worden verdeeld op basis van binnenkomst. Publiek hoeft zich niet aan te melden. De uitspraakzitting start om 10.00 uur. De rechtbank adviseert publiek zoveel als mogelijk om de uitspraak via de livestream te volgen.

Uitspraken