Veroordeling voor man die zich aftrok in de buurt van kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor man die zich aftrok in de buurt van kinderen
Utrecht, 29 juni 2018

Een 75-jarige man uit Amersfoort die zich vorig jaar meerdere keren heeft afgetrokken in de buurt van jonge kinderen is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast veroordeelt de rechtbank de man tot een werkstraf van 100 uur.

Ongepaste seksualiteit

Tussen maart en september 2017 heeft de man vier keer verschillende kinderen benaderd vanuit zijn auto. Hij riep de kinderen bij zich en liet zijn ontblote geslachtsdeel aan de kinderen zien. Ook heeft hij in twee gevallen zichzelf afgetrokken voor het oog van de kinderen. Hiermee heeft de man bewust jonge en kwetsbare kinderen geconfronteerd met ongepaste seksualiteit. Daarnaast veroorzaakt dit gedrag een gevoel van onveiligheid en onrust bij de ouders en de omgeving van de slachtoffers.

Zorgelijk gedrag

Ondanks de bewijzen waarmee de man tijdens de zitting werd geconfronteerd blijft hij in alle toonaarden ontkennen. De rechtbank vindt het gedrag van de man bijzonder zorgelijk, en vindt een voorwaardelijke gevangenisstraf met een lange proeftijd noodzakelijk. Vanwege de ernst van de feiten en de hoeveelheid jonge slachtoffers legt de rechtbank een hogere taakstraf op dan de 50 uur die door de officier van justitie is geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten