Veroordeling voor mishandelen Poolse vrouw in Maarsbergen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor mishandelen Poolse vrouw in Maarsbergen
Utrecht, 24 april 2018

Een 27-jarige man uit Polen is veroordeeld voor het mishandelen van zijn partner in een hotelkamer in Maarsbergen in 2017. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een taakstraf van 60 uur.

Dood aangetroffen

De vrouw werd afgelopen zomer dood aangetroffen in de hotelkamer. Buren verklaren dat de vrouw en de man die nacht ruzie hebben gehad. Op camerabeelden van de gang is te zien dat de vrouw uitdagend om de man heen danst. Vervolgens slaat hij haar met een vlakke hand en trekt aan haar haren. Ook is te zien dat de vrouw op haar hoofd valt, uit zichzelf en eenmaal na een duw. De verdachte verklaart verder dat hij zijn vriendin ’s nachts nogmaals met vlakke hand heeft geslagen. Hij is gaan slapen en trof haar de volgende ochtend dood aan op de vloer van de kamer.

Doodsoorzaak

Deskundigen concluderen dat de vrouw is overleden aan een bloeduitstorting in haar hersenen. De rechtbank kan net als de officier van justitie niet vaststellen dat de verdachte het letsel heeft veroorzaakt waardoor de bloeduitstorting is ontstaan. Dit kan ook het gevolg zijn van het op haar hoofd vallen.

Huiselijk geweld

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar vergelijke mishandelingszaken (huiselijk geweld). Ook is rekening gehouden met het strafblad van de man. Om die redenen zal de rechtbank de eis van de officier van justitie om een celstraf op te leggen niet volgen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten