Veroordeling voor poging doodslag station Almere

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor poging doodslag station Almere
Lelystad, 21 maart 2018

Een 23-jarige man heeft zich schuldig gemaakt aan een bedreiging en poging tot doodslag op het Station van Almere in december 2016. Eerder die maand heeft hij een ander slachtoffer bedreigd met een mes. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 2 jaar en tbs met dwangverpleging.

Mes

Op het station ontstond een conflict tussen de verdachte en het slachtoffer, waarbij de verdachte het slachtoffer heeft bedreigd. Hij riep dat hij het slachtoffer zou vermoorden, waarna hij een mes pakte en het slachtoffer heeft gestoken. Dat de verwondingen meevielen en niet tot de dood hebben geleid is niet aan de verdachte te danken. Na zijn aanhouding heeft hij zich ook nog schuldig gemaakt aan de belediging van een politieagent.

Snelle behandeling

De verdachte heeft sinds zijn jeugd problemen op zo’n beetje alle leefgebieden en is waarschijnlijk al voor zijn geboorte aan drugs blootgesteld. De deskundigen constateren verschillende stoornissen bij de man. De rechtbank is van mening dat er spoedig moet worden gestart met de behandeling in een tbs-kliniek en legt daarom een lagere celstraf op. Ook houdt de rechtbank rekening met straffen in vergelijkbare zaken en de persoonlijke omstandigheden van de man.

Uitspraken

Meest gelezen berichten