Veroordeling voor verbergen en wegvoeren van lijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor verbergen en wegvoeren van lijk
Utrecht, 24 oktober 2017

Een 45-jarige man uit Utrecht heeft in 2015 in Utrecht met een mededader een kist met het stoffelijk overschot van Willem Woertman verborgen en weggevoerd. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Politiebureau

Een 61-jarige man is vorig jaar veroordeeld voor het doden van Willem Woertman. Het stoffelijk overschot liet hij enkele dagen in een kist in zijn huis staan. Na enkele dagen meldde hij zich bij het politiebureau met het lichaam in zijn auto. Het lukte hem niet om de kist in zijn eentje uit het huis te krijgen. Daarom vroeg hij de 45-jarige man om hulp.

Strafoplegging

Voor feiten als deze worden in principe onvoorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd. De rechtbank  is het met de officier van justitie eens dat er omstandigheden zijn om hier van af te wijken. De 61-jarige mededader had het initiatief. Hij werd door de 45-jarige man op het hart gedrukt om zich te melden bij de politie. Ook houdt de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Hij staat ingeschreven bij een organisatie voor daklozen en heeft problemen op verschillende gebieden. De rechtbank legt meerdere bijzondere voorwaarden op. Zo moet hij onder andere een behandeling ondergaan en komt hij onder reclasseringstoezicht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten