Veroordeling voor veroorzaken verkeersongeval Nieuwegein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Veroordeling voor veroorzaken verkeersongeval Nieuwegein
Utrecht, 20 augustus 2015

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 42-jarige man uit IJsselstein tot een werkstraf van 150 uur en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De verdachte veroorzaakte op 14 december 2014 een verkeersongeluk waarbij zijn vrouw zwaargewond raakte.

De man was samen met zijn vrouw naar een feest geweest. Zij hadden daar allebei teveel gedronken, maar wilden niet op de taxi wachten die al gebeld was. Verdachte is toen, ondanks het feit dat hij te veel alcohol had gedronken, toch gaan rijden. Hij is vervolgens met een voor de situatie ter plaatse te hoge snelheid een bocht ingereden, is de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt en tegen een boom in de berm gebotst. De schade aan de auto was enorm en zijn vrouw moest uit de auto geknipt worden.

Volgens de rechtbank is hier sprake van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag. De verdachte heeft  schuld aan het ongeval in de zin van artikel 6 van de Wegenverkeerswet.  

De rechtbank legt een werkstraf van 150 uur op en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De verdachte heeft niet de voorzichtigheid en oplettendheid betracht die van een verkeersdeelnemer mag worden verwacht. Onder invloed van alcohol heeft de verdachte de beslissing genomen om toch te gaan rijden, met alle gevolgen van dien.

Het ongeluk en de nasleep daarvan heeft ook grote impact gehad op verdachte. Verdachte wordt iedere dag geconfronteerd met de gevolgen van zijn fout, doordat hij ziet dat zijn partner nog steeds moet revalideren. Hij heeft aangegeven spijt te hebben van het leed dat hij zijn familie hiermee heeft aangedaan. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten