Verslavingszorg mag zich huisvesten aan de Wittevrouwenkade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Verslavingszorg mag zich huisvesten aan de Wittevrouwenkade
Utrecht, 18 juli 2018

Stichting Arkin mag een pand aan de Wittevrouwenkade in Utrecht in gebruik nemen als behandellocatie. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald. Omwonenden stapten naar de rechter omdat zij vrezen voor overlast.

Overlast

Begin deze maand heeft Arkin het pand in Utrecht in gebruik genomen. De stichting houdt zich bezig met verslavingszorg en het pand zal deels worden gebruikt als kantoor voor de ambulante zorgteams van Jellinek en Inforsa. Volgens de bewoners waren er rondom de Wittevrouwenkade de afgelopen jaren veel incidenten als gevolg van de komst van een andere verslaafdenopvang, coffeeshops en hangplekken met drugsverslaafden.

Beheerplan

Op dit moment heeft er nog geen overlast plaatsgevonden van de behandellocatie. Het is niet mogelijk om een locatie te sluiten omdat er in de toekomst mogelijk overlast zou ontstaan, zo oordeelt de rechtbank. Daarnaast is er een goed buurtbeheerplan opgesteld dat erop gericht is om hinder te voorkomen en adequaat te reageren als er klachten zijn. Dit plan is ook bekend bij de gemeente, de politie en de buurtbeheergroep. Ook heeft de voorzieningenrechter meegewogen dat Arkin op die locatie alleen geopend is tijdens kantooruren. Dat er overlast was op andere locaties die Arkin in het verleden gebruikte, is niet vast komen te staan. Bovendien zegt dat niets over eventuele overlast van de behandellocatie aan de Wittevrouwenkade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten