Verzoek om openbaarmaking notitie gesprek Teeven afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Verzoek om openbaarmaking notitie gesprek Teeven afgewezen
Utrecht, 17 juni 2015

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland wijst het verzoek om een voorlopige voorziening van RTL Nieuws om openbaarmaking van een notitie van een gesprek tussen oud-staatssecretaris Teeven met een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie over de schikking met Cees H. af.

Het gaat hier om een voorlopige voorziening. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen zal de voorzieningenrechter in zo’n situatie een voorlopige voorziening treffen. Openbaarmaking van een document is namelijk naar haar aard niet voorlopig. Als buiten twijfel is dat een bepaald document openbaar moet worden gemaakt, kan er aanleiding zijn om een voorlopige voorziening te treffen. Van zo’n uitzonderlijke situatie is hier geen sprake.

Juist vanwege het strenge criterium voor het treffen van een voorlopige voorziening, wil het afwijzen van het verzoek nog niet zeggen dat in de bodemzaak het weigeren van openbaarmaking stand kan houden. De motivering van het primaire besluit schiet in ieder geval tekort. Daarom heeft de voorzieningenrechter enkele aandachtspunten geformuleerd als verweerder wil vasthouden aan de weigeringsgronden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten