Laden...

Voorarrest verdachte in zaak overleden vrouw IJsselstein niet verlengd, raadkamer laat beslissing rechter-commissaris in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorarrest verdachte in zaak overleden vrouw IJsselstein niet verlengd, raadkamer laat beslissing rechter-commissaris in stand
Utrecht, 09 september 2021
Het voorarrest van een man die door het Openbaar Ministerie als verdachte is aangemerkt in de zaak van een overleden vrouw in IJsselstein wordt niet alsnog verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vandaag besloten. Vorige week vroeg de officier van justitie om zijn voorlopige hechtenis te verlengen, maar de rechter-commissaris ging daar niet in mee. Het Openbaar Ministerie is tegen dat besluit in appèl gegaan bij de raadkamer. Die laat de beslissing van de rechter-commissaris dus in stand.

Dossier

Het slachtoffer in deze zaak is komen te overlijden na een val van de trap. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of er betrokkenheid is van de man bij die valpartij. De rechter-commissaris oordeelde vorige week dat er onvoldoende aanleiding was om de man langer vast te houden. De raadkamer heeft op basis van het dossier een eigen besluit genomen en de beslissing van vorige week niet teruggedraaid. 

Besloten zittingen

Zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer zijn besloten. Het is op dit moment dan ook niet mogelijk om meer details over deze zaak te communiceren. Bovendien is het politieonderzoek nog in volle gang.

Uitspraken