Laden...

Voorarrest verdachten (dodelijk)geweld Mallorca opnieuw verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorarrest verdachten (dodelijk)geweld Mallorca opnieuw verlengd
Lelystad, 19 augustus 2021

Het voorarrest van de twee verdachten in de zogenoemde Mallorca-zaak is opnieuw maximaal verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist. De 19-jarige S. B. en de 18-jarige H. B. blijven 90 dagen langer vastzitten. Een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis in de zaak van de 18-jarige B. is afgewezen.

Achter gesloten deuren

Eerder bepaalde de rechter-commissaris dat beide mannen 14 dagen langer vast moesten blijven zitten. De officier van justitie verzocht de rechtbank vandaag om het voorarrest van de Hilversummers met 90 dagen te verlengen. Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee van betrokkenheid bij het dodelijk geweld tegen een 27-jarige man uit Waddinxveen en een poging doodslag op het Spaanse eiland Mallorca. De 19-jarige B. wordt daarnaast verdacht van nóg een poging doodslag. Ook verdenkt het OM hen van openlijk geweld bij twee uitgaansgelegenheden op het eiland. Zittingen van de raadkamer zijn besloten.

Eerste openbare zitting

De eerstvolgende zitting is een zogenoemde pro-formazitting, dit is een openbare zitting. Als een verdachte in voorarrest zit, moet zijn zaak binnen 3 maanden aan de strafrechter worden voorgelegd. Tijdens de pro-formazitting wordt onder andere de stand van het onderzoek en het voorarrest besproken. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Er is nog geen datum vastgesteld voor deze zitting. De rechtbank Midden-Nederland zal zodra een datum is vastgesteld hierover communiceren. Het voorarrest van de derde verdachte, de 18-jarige M. T. is afgelopen maandag door de rechter-commissaris verlengd met 14 dagen. Als het Openbaar Ministerie wil dat hij ook langer vast blijft zitten dan zal de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland dit verzoek volgende week donderdag behandelen.

Uitspraken