Laden...

Voorarrest zesde verdachte (dodelijk) geweld Mallorca verlengd, ook verdacht van doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorarrest zesde verdachte (dodelijk) geweld Mallorca verlengd, ook verdacht van doodslag
Utrecht, 03 september 2021

De zesde man die is aangehouden in het onderzoek rondom het (dodelijk) geweld in Mallorca blijft twee weken langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland heeft zijn voorlopige hechtenis met de maximale termijn verlengd. 

Ook verdacht van poging doodslag

Op woensdag 14 juli vonden er meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca.  Het Openbaar Ministerie verdenkt de 18-jarige L. O. van medeplegen van doodslag. Hierbij is een 27-jarige man uit Waddinxveen overleden. Daarnaast wordt de Hilversummer verdacht van een nog poging doodslag dan wel toebrengen zwaar lichamelijk letsel en twee keer openlijk geweld. De officier van justitie had de rechter-commissaris gevraagd de voorlopige hechtenis met 14 dagen te verlengen. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de verdenking stevig genoeg is om de man langer vast te houden.

Vervolg strafzaak

De rechtbank zal na een volgend verzoek van het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen opnieuw een beslissing nemen over het voorarrest van de verdachte. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. De raadkamer kan het voorarrest met maximaal 90 dagen verlengen. Na die periode vindt in de regel de eerste openbare zitting plaats. Het is nog niet duidelijk wanneer die zitting plaats zal vinden.
De vierde en vijfde verdachte die in dit onderzoek zijn aangehouden moeten donderdag voor de raadkamer in Lelystad verschijnen. De zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer zijn achter gesloten deuren.

Uitspraken