Laden...

Voorlopige hechtenis zesde verdachte (dodelijk) geweld Mallorca niet verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorlopige hechtenis zesde verdachte (dodelijk) geweld Mallorca niet verlengd
Lelystad, 16 september 2021

De voorlopige hechtenis van de 18-jarige L. O. uit Hilversum die door het Openbaar Ministerie wordt verdacht van betrokkenheid bij het (dodelijk) geweld op de boulevard in Mallorca is niet verlengd. De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vindt dat er op basis van het dossier op dit moment onvoldoende ernstige bezwaren zijn om de man langer vast te houden.

Boulevard op Mallorca

In de nacht van 13 op 14 juli vonden er meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij is één slachtoffer op de grond terechtgekomen en vervolgens is er tegen hem aangeschopt. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging doodslag dan wel een poging tot zware mishandeling. Vier personen worden verdacht van dit feit.

Later vond er iets verderop op de boulevard een tweede incident plaats, bij café De Bierexpress. Ook hier was sprake van een vechtpartij, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam. Voor betrokkenheid bij het overlijden van Heuvelman zitten drie personen vast. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terecht gekomen waarna er op hem is ingeschopt. Ook in dit geval spreekt het OM van een poging doodslag. Dezelfde drie personen die vast zitten voor betrokkenheid bij het overlijden van Heuvelman zitten vast voor deze poging doodslag. Alle verdachten zijn afkomstig uit Hilversum en tussen de 18 en 19 jaar oud en behoren tot dezelfde groep.

Raadkamer

De raadkamer van de rechtbank oordeelt dat er op dit moment onvoldoende ernstige bezwaren zijn om de 18-jarige L. O. vast te houden voor betrokkenheid bij de dood van Heuvelman en de poging doodslag of zware mishandeling bij De Zaak. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ook van het plegen van openlijk geweld bij dat café en op de boulevard, maar er zijn geen gronden om de man daarvoor langer in voorlopige hechtenis te houden. Eerder werd het voorarrest van 5 medeverdachten wel verlengd door de raadkamer. Drie van de vijf worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Heuvelman en alle vijf worden ze verdacht bij één of twee pogingen doodslag op de boulevard. Zittingen van de raadkamer zijn besloten.

Vervolg strafzaak

Naar verwachting vindt halverwege november de eerste pro-formazitting plaats. Dat is een openbare zitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Tijdens een pro-formazitting wordt de stand van het onderzoek besproken. Ook komt de voorlopige hechtenis aan de orde.

Uitspraken