Voorwaardelijke celstraf voor huisgenoten na steekpartij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorwaardelijke celstraf voor huisgenoten na steekpartij
Lelystad, 30 mei 2018

Een 31-jarige man uit Almere en een 36-jarige vrouw uit Den Haag zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 180 uur. Eind januari van dit jaar hebben verdachten elkaar met een mes gestoken in een woning in Almere.

Ruzie

Verdachten woonden in hetzelfde huis, maar hadden allebei hun eigen kamer. Op 28 januari kregen de man en de vrouw ruzie in de woonkamer de woning. De vrouw is vervolgens naar haar eigen kamer gerend, achtervolgd door de man. In de kamer ging de ruzie verder waarbij de vrouw haar huisgenoot heeft gestoken met een mes. Hij heeft het mes afgepakt en daarna de vrouw gestoken.

Noodweer

Beide verdachten doen een beroep op noodweer, maar de rechtbank vindt dat hier geen sprake van is. De vrouw heeft in haar kamer zelf het mes gepakt en is richting haar huisgenoot gelopen. Ze heeft verklaard de man te willen steken om hem minder sterk te maken.
Ook bij haar huisgenoot is geen sprake van noodweer. De man is, nadat hij het mes afgepakt had, weggelopen uit de kamer, maar vervolgens teruggekomen om haar terug te steken. Hij heeft zelf voor de aanval gekozen.

Contactverbod

De rechtbank legt beide verdachten dezelfde straf op; een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast zijn de man en vrouw veroordeeld tot een werkstaf van 180 uur en hebben ze een contactverbod opgelegd gekregen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten