Voorwaardelijke gevangenisstraf voor belager ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorwaardelijke gevangenisstraf voor belager ex-vriendin
Utrecht, 30 mei 2018

Een 46-jarige man uit Amstelhoek die maandenlang zijn ex-vriendin lastig viel is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld voor belaging en bedreiging. De rechtbank gaat mee met de eis van de officier van justitie en veroordeeld de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 120 uur.

Foto's en video's

De man heeft in 2016 meerdere keren pornografisch materiaal van zijn ex-vriendin gestuurd naar de huidige partner van zijn ex-vriendin en zijn zoon. Ook heeft hij gedreigd om de beelden op het internet te publiceren. Daarnaast heeft hij zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner maandenlang lastig gevallen met een aanzienlijke hoeveelheid berichten en telefoontjes.

Bedreiging

Via berichtendienst iMessages heeft de man gedreigd zijn ex-vriendin om het leven te brengen. De berichten waren zeer beangstigend en bedreigend voor de slachtoffers. Op deze dreigende manier wilde de man in contact komen met zijn ex-partner en haar huidige vriend. Hij heeft zich daarbij niet bekommerd om de gevolgen van zijn handelen. De rechtbank legt een proeftijd op van 3 jaar, om te voorkomen dat verdachte in de toekomst opnieuw in de fout gaat. Ook mag hij de komende 3 jaar geen contact opnemen met zijn ex-vriendin en haar huidige partner. Doet hij dat wel dan moet hij alsnog maximaal 2 maanden celstraf uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten