Laden...

Week van de Rechtspraak: gastles in de klas

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Week van de Rechtspraak: gastles in de klas
regio Midden-Nederland, 14 september 2022

Van maandag 14 november tot en met zondag 20 november is de jaarlijkse Week van de Rechtspraak. Een week waarin gerechten activiteiten organiseren om scholieren, studenten en publiek kennis te laten maken met de rechtspraak. Enthousiaste rechters en gerechtsjuristen van de rechtbank Midden-Nederland komen in die week graag op bezoek in de klas voor een gastles op een middelbare school of mbo.

Rechter en gerechtsjurist bij MBO Utrecht (2019)

Gastles

Tijdens de gastles vertelt een rechter of een gerechtsjurist over de rechtspraak in Nederland. Ook vertellen zij over hun werk: welke rechtsgebieden zijn er? Welke zaken behandelen ze tijdens een zitting? Hoe kan ik gerechtsjurist worden? Tijdens de fysieke of online gastles krijgen de leerlingen antwoord op al hun vragen. Voorafgaand aan de gastles ontvangt de docent materiaal om de les voor te bereiden. Wij raden aan om per gastles met één klas deel te nemen. Zo is er voldoende ruimte voor interactie én om vragen te stellen.

Aanmelden en meer informatie

Bent u een docent en wilt u een klas aanmelden voor een gastles? Vul dan het aanmeldformulier in voor maandag 3 oktober. Een medewerker van team Communicatie neemt na ontvangst van de aanmelding contact op met u om alles af te stemmen.

Contactgegevens

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het team Communicatie via:

Telefoonnummer:  06 - 250 220 62


Uitspraken