Pers rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Bezoekinformatie > Pers rechtbank Noord-Holland

Landelijke persinformatie

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persrichtlijn

 

Schrijvende pers

De meeste zittingen van rechtbank Noord-Holland zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek en pers. De schrijvende pers hoeft zich van tevoren niet aan te melden voor een zittingsbezoek.

 

Audiovisuele pers

 

Beeldmateriaal

Vanwege de privacy is het verboden zonder toestemming te fotograferen of te filmen in de rechtbank. U kunt voor het maken van beeld- en geluidsopnames tijdens een zitting uiterlijk tot 12.00 uur de werkdag voorafgaand aan die zitting toestemming vragen door een aanvraagformulier (pdf, 601,7 KB) te sturen naar de afdeling Communicatie. U moet u legitimeren bij uw eerste aanvraag door een kopie van uw identiteitskaart of paspoort mee te sturen of eenmalig te laten zien bij de informatiebalie van de rechtbank. Wilt u na de uitspraak een persrechter interviewen, geef dit dan van tevoren aan.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Noord-Holland.

 

Satellietwagen

Als u met een satellietwagen bij de locatie Alkmaar komt, meld dit dan bij uw aanvraag zodat parkeerruimte kan worden vrijgehouden op de parkeerplaats van de rechtbank. Voor de locaties in Haarlem moet u zich wenden tot de gemeente Haarlem (haarlem.nl).

 

Perskamer

De locatie Alkmaar en locatie Appelaar in Haarlem hebben een speciale ruimte voor de media. Er zijn in Alkmaar en in de Appelaar afsluitbare kluisjes. Er is gratis draadloos internet (WiFi-netwerk) op de locaties Alkmaar, Haarlemmermeer en Haarlem.

 

Abonnement op zittingslijsten

Het is mogelijk een abonnement te nemen op de zittingslijsten van de secties bestuursrecht (voorlopige voorzieningen) en strafrecht (politierechterzittingen en zittingen van de meervoudige kamer). Dit abonnement is gratis. Stuur daarvoor een aanvraagformulier (pdf, 601,7 KB) naar de afdeling Communicatie. U moet u legitimeren door bij uw aanvraag een kopie van uw identiteitskaart of paspoort mee te sturen of uw identiteitsbewijs of paspoort te laten zien bij de informatiebalie van de rechtbank.

   

 

Publicatie uitspraken


Uitspraken in zaken waarvoor veel belangstelling is bij pers en publiek of die om andere redenen interessant zijn, worden door de rechtbank in geanonimiseerde vorm gepubliceerd op deze site.