Laden...

Zitting bijwonen rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Bezoekinformatie > Zitting bijwonen rechtbank Noord-Holland

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Publiek is welkom bij zittingen van de rechtbank Noord-Holland, op de locaties in Haarlem, Alkmaar, Zaandam en Schiphol. Wel is de capaciteit van de zalen nog beperkt

Groepsbezoeken zijn door het coronavirus op dit moment niet mogelijk. Uit voorzorg moeten wij het aantal bezoekers in onze rechtbank beperken.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen bij de rechtbank zijn openbaar. Belastingzaken, familiezaken en jeugd(straf)zaken worden achter gesloten deuren behandeld.

Zie de Zittingroosters voor een overzicht van de openbare zittingen.

Bezoekinformatie

Bekijk wat u moet weten voor een bezoek aan een van de locaties van de rechtbank Noord-Holland.

 Groepsbezoeken

>Alles uitklappen
 • Groepsbezoeken zijn door het coronavirus nu alleen via Skype mogelijk. Uit voorzorg moeten wij het aantal bezoekers in onze rechtbank nog beperken.

  U kunt als docent met uw klas een politierechterzitting via Skype volgen. Voorwaarde is dat de leerlingen fysiek in de klas aanwezig zijn. De leerlingen moeten minimaal vierdejaars zijn. Meld u aan via de website van ProDemos (prodemos.nl) voor het bijwonen van een zitting of voorlichting via Skype.

  Rechtspraak in de klas

  Bekijk het lesmateriaal ter voorbereiding op uw bezoek.
  Rechtspraak in de klas

  Lees voor het bezoek de huisregels door.

 • Groepsbezoeken zijn door het coronavirus nu niet mogelijk. Uit voorzorg moeten wij het aantal bezoekers in onze rechtbank nog beperken.


  Bent u geen docent, maar wilt u wel met een groep van meer dan 5 personen een bezoek brengen aan een openbare zitting van de rechtbank Noord-Holland? Neem dan contact op met de afdeling communicatie van de rechtbank Noord-Holland via groepsbezoek.rb-nho@rechtspraak.nl. Lees voor het bezoek de huisregels door.

 Bereikbaarheid en parkeren

>Alles uitklappen
 • Bezoekadres Haarlem

  Locatie Appelaar
  Simon de Vrieshof 1
  2019 HA Haarlem

  Locatie Jansstraat
  Jansstraat 81
  2011 RW Haarlem

  Bezoekadres Alkmaar

  Kruseman van Eltenweg 2
  1817 BC Alkmaar

  Bezoekadres Haarlemmermeer

  Justitieel Complex Schiphol
  Duizendbladweg 100
  1171 VA Badhoevedorp

  Bezoekadres Zaanstad

  Rembrandstraat 23
  1506 AD Zaandam

 • Bekijk de routebeschrijvingen voor de locaties Haarlem, Alkmaar, Haarlemmermeer en Zaanstad. 
 • Parkeren bij locatie Haarlem

  Voor de gerechtsgebouwen Appelaar en Jansstraat kunt u parkeren in de parkeergarage De Appelaar. De ingang is op de hoek van de Damstraat.

  Parkeren bij locatie Alkmaar

  Direct rechts van het gerechtsgebouw vindt u het parkeerterrein.

  Parkeren bij locatie Haarlemmermeer

  U kunt tegen betaling (€ 2,50 per uur, uitsluitend Pinbetalingen mogelijk) parkeren op het bezoekersgedeelte van het parkeerterrein van het Justitieel Complex Schiphol.

  Parkeren bij locatie Zaanstad

  Er is gratis parkeergelegenheid bij het gerechtsgebouw.