Laden...

Bewoner Lekstraat Alkmaar moet uit woning

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Bewoner Lekstraat Alkmaar moet uit woning
Alkmaar, 20 februari 2024

De kantonrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft beslist dat de bewoner van een woning aan de Lekstraat in Alkmaar binnenkort uit zijn woning moet. Verhuurder Kennemer Wonen eiste de ontruiming in een kort geding nadat de woning een aantal keer doelwit is geweest van aanslagen. De bewoner moet ook achterstallige huur betalen van bijna 3.000 euro.Aanslagen

Bij de woning waren de afgelopen maanden meerdere explosies. De burgemeester van Alkmaar heeft daarom in september 2023 de woning gesloten. De woningsluiting duurt tot 15 maart 2024.

Na de woningsluiting is het nog steeds onrustig rondom de woning en zijn er meerdere aanslagen op de woning gepleegd. Kennemer Wonen verwijt de huurder dat deze het gevolg zijn van zijn een conflict in het drugsmilieu.

De bewoner geeft aan dat hij niet schuldig is aan de overlast en dat sprake is van victim blaming. Ook stelt hij dat de aanslagen niet zullen stoppen als een andere huurder de woning krijgt.

Oordeel kantonrechter

De kantonrechter neemt direct aan dat het niet de keuze van de bewoner is dat er aanslagen op zijn woning plaatsvinden, maar vindt voldoende duidelijk dat hij in een conflict is geraakt en hij daardoor doelwit is. Het ontstaan van dit conflict komt mede door zijn gedrag.

Het ontruimen van een woning is een ingrijpende maatregel. Kennemer Wonen heeft als verhuurder verplichtingen naar deze bewoner, maar ook naar de omwonenden. De kantonrechter is het met Kennemer Wonen eens dat zij de omwonenden moet beschermen tegen deze ernstige en levensgevaarlijke overlast.

De bewoner moet daarom van de kantonrechter de woning ontruimen binnen 3 dagen nadat de burgemeester de sluiting heeft opgeheven . Ook moet hij een huurachterstand van bijna 3.000 euro betalen en tot de ontruiming zijn maandelijkse huur betalen.

Uitspraken