Laden...

Rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Holland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Holland?

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Publiek is nog niet welkom.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  1. Alleen opgeroepen partijen mogen de zitting bijwonen. Wilt u iemand anders meenemen? Neem dan eerst contact op met de rechtbank.
  2. Kom niet vroeger dan 15 minuten van te voren naar de rechtbank en verlaat het gebouw direct na uw zitting.
  3. Blijf thuis en neem contact op met de rechtbank indien:
    • u verkoudheidsklachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts;
    • één van uw huisgenoten verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger).

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail. 
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Noord-Holland weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openings

tijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Algemeen nummer

088 - 361 61 00

  
Bezoekadres Haarlem

Bezoekadres Alkmaar

Kruseman van Eltenweg 2
1817 BC Alkmaar
Plan uw route (google.nl)

*Let op wegwerkzaamheden (alkmaar.nl)

Bezoekadres Haarlemmermeer

Justitieel Complex Schiphol
Duizendbladweg 100
1171 VA Badhoevedorp
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zaanstad

Rembrandtstraat 23
1506 LS Zaandam
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Noord-Holland  Nieuws rechtbank Noord-Holland

 

 

Bestuurs- en strafzaken rechtbank Noord-Holland week 33 (10 t/m 14 augustus)Bestuurs- en strafzaken rechtbank Noord-Holland week 33 (10 t/m 14 augustus)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Bestuurs-en-strafzaken-rechtbank-Noord-Holland-week-33.aspxHaarlem6-8-2020 22:00:00Overzicht van bestuurs- en strafzaken die de rechtbank Noord-Holland in week 33 behandelt.<p>Deze week behandelt de rechtbank Noord-Holland de volgende straf- en bestuurszaken.</p>
Bestuurs- en strafzaken rechtbank Noord-Holland week 32 (3 t/m 7 augustus)Bestuurs- en strafzaken rechtbank Noord-Holland week 32 (3 t/m 7 augustus)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Covid-19-Bestuurs--en-strafzaken-rechtbank-Noord-Holland-week-32.aspxHaarlem30-7-2020 22:00:00Overzicht van bestuurs- en strafzaken die de rechtbank Noord-Holland in week 32 behandelt.<p>Deze week behandelt de rechtbank Noord-Holland de volgende bestuurs- en strafzaken.</p>
Geldboete voor weigering mondkapje in vliegtuigGeldboete voor weigering mondkapje in vliegtuighttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Geldboete-voor-weigering-mondkapje-in-vliegtuig.aspxSchiphol29-7-2020 22:00:00​De rechtbank Noord-Holland heeft een 30-jarige man uit Italië veroordeeld omdat hij op 24 juni weigerde een mondkapje op te doen in het vliegtuig van Spanje naar Nederland. <p>De rechtbank Noord-Holland heeft een 30-jarige man uit Italië veroordeeld omdat hij op 24 juni weigerde een mondkapje op te doen in het vliegtuig van Spanje naar Nederland. Hij heeft een geldboete gekregen van 500 euro. Daarvan is 200 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Noord-Holland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

Nee, dat kan niet. Voor juridisch advies of informatie kunt u terecht bij het Juridisch Loket (juridischloket.nl). U kunt er gratis informatie en advies krijgen. Het Juridisch Loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.