Laden...

Rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Holland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Holland?

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank Noord-Holland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Wel zijn onze gerechtsgebouwen nog beperkt toegankelijk.

Mondkapje

We verzoeken alle bezoekers aan de rechtbank dringend om in de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u daarom een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Informatiebalie

De dienstverlening van de informatiebalie gaat zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail.
Lees hoe wij u van dienst zijn.  

Publiek

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Lees op de pagina Zitting bijwonen hoe u zich kunt aanmelden.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u een zitting bijwonen, meldt u zich dan tijdig aan. Zie onze covidpagina voor meer informatie.

Informatie over mijn zaak

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

 

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Algemeen nummer

088 - 361 61 00

Bezoekadres Haarlem

Bezoekadres Alkmaar

Kruseman van Eltenweg 2
1817 BC Alkmaar
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Haarlemmermeer

Justitieel Complex Schiphol
Duizendbladweg 100
1171 VA Badhoevedorp
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zaanstad

Rembrandtstraat 23
1506 LS Zaandam
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Noord-Holland  Nieuws rechtbank Noord-Holland

 

 

Acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor doden man in PurmerendAcht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor doden man in Purmerendhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Acht-jaar-gevangenisstraf-en-TBS-met-dwangverpleging-voor-doden-man-in-Purmerend.aspxAlkmaar22-10-2020 22:00:00​De rechtbank Noord-Holland heeft 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging opgelegd aan een 34-jarige man uit Purmerend. <p>De rechtbank Noord-Holland heeft 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd aan een 34-jarige man uit Purmerend. De rechtbank acht bewezen dat de man op 21 oktober 2019 in Purmerend een 30-jarige vriend van hem heeft gedood.</p>
Observatie advocaten in Dubai niet van belang in megazaak HimalayaObservatie advocaten in Dubai niet van belang in megazaak Himalayahttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Observatie-advocaten-in-Dubai-niet-van-belang-in-megazaak-Himalaya.aspxHaarlem12-10-2020 22:00:00De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag de onderzoekswensen van de verdediging in de megazaak Himalaya afgewezen. <p>De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag de onderzoekswensen van de verdediging in de megazaak Himalaya afgewezen. De verdediging had de rechtbank onder meer verzocht diverse getuigen te horen over de gang van zaken rondom de observatie van twee advocaten in Dubai.</p>
Vrijspraak van opruiing en deelname terroristische organisatieVrijspraak van opruiing en deelname terroristische organisatiehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-van-opruiing-en-deelname-terroristische-organisatie.aspxHaarlem5-10-2020 22:00:00De rechtbank Noord-Holland heeft een 25-jarige man uit Hoofddorp vrijgesproken van opruiing en deelname aan de terroristische organisatie ISIS (Islamitische Staat). De officier van justitie eiste twee jaar gevangenisstraf.<p>De rechtbank Noord-Holland heeft een 25-jarige man uit Hoofddorp vrijgesproken van opruiing en deelname aan de terroristische organisatie ISIS (Islamitische Staat). De officier van justitie eiste twee jaar gevangenisstraf.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Noord-Holland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

Nee, dat kan niet. Voor juridisch advies of informatie kunt u terecht bij het Juridisch Loket (juridischloket.nl). U kunt er gratis informatie en advies krijgen. Het Juridisch Loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.