Laden...

Rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Holland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Holland?

Toegankelijkheid rechtbank

De rechtbank Noord-Holland behandelt steeds meer zittingen met fysieke aanwezigheid van procespartijen en overige procesdeelnemers. Wel zijn onze gerechtsgebouwen nog beperkt toegankelijk.

Mondkapje

We verzoeken alle bezoekers aan de rechtbank dringend om in de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u daarom een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Informatiebalie

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies er een te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Publiek

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Lees op de pagina Zitting bijwonen hoe u zich kunt aanmelden.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u een zitting bijwonen, meldt u zich dan tijdig aan. Zie onze covidpagina voor meer informatie.

Informatie over mijn zaak

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

 

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Algemeen nummer

088 - 361 61 00

Bezoekadres Haarlem

Bezoekadres Alkmaar

Kruseman van Eltenweg 2
1817 BC Alkmaar
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Haarlemmermeer

Justitieel Complex Schiphol
Duizendbladweg 100
1171 VA Badhoevedorp
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zaanstad

Rembrandtstraat 23
1506 LS Zaandam
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Noord-Holland  Nieuws rechtbank Noord-Holland

 

 

Vernietiging vaststelling van emissiegrenswaarde stikstofoxide voor Tata SteelVernietiging vaststelling van emissiegrenswaarde stikstofoxide voor Tata Steelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-vernietigt-vaststelling-van-emissiegrenswaarde-stikstofoxide-voor-Tata-Steel.aspxHaarlem26-11-2020 23:00:00De rechtbank Noord-Holland heeft het besluit over een emissiegrenswaarde voor stikstof bij Tata Steel vernietigd. De Inspecteur-Generaal Leefomgeving en Transport vond deze grenswaarde te hoog en had daarom beroep ingesteld.<p>De rechtbank Noord-Holland heeft het besluit over een emissiegrenswaarde voor stikstof bij Tata Steel vernietigd. De Inspecteur-Generaal Leefomgeving en Transport vond deze grenswaarde te hoog en had daarom beroep ingesteld. De rechtbank concludeert dat niet goed is onderzocht of een lagere grenswaarde mogelijk is.</p>
Bewoner moet bovenwoning pand Haarlem verlatenBewoner moet bovenwoning pand Haarlem verlatenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Bewoner-moet-bovenwoning-pand-Haarlem-verlaten-.aspxHaarlem26-11-2020 23:00:00De rechtbank Noord-Holland heeft beslist dat niet de bewoner, maar de gemeente Haarlem eigenaar is van de bovenwoning van het pand aan de Kennemerstraat. De bewoner moet de bovenwoning binnen vier maanden verlaten. <p>De rechtbank Noord-Holland heeft beslist dat niet de bewoner, maar de gemeente Haarlem eigenaar is van de bovenwoning van het pand aan de Kennemerstraat. De bewoner moet de bovenwoning binnen vier maanden verlaten. De benedenwoning die hij als atelier gebruikte, kan hij ook inrichten als woonruimte. </p>
Celstraf na beroving van slachtoffer die dacht dat hij een date hadCelstraf na beroving van slachtoffer die dacht dat hij een date hadhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Nieuws/Paginas/Celstraf-na-beroving-van-slachtoffer-die-dacht-dat-hij-een-date-had.aspxHaarlem26-11-2020 23:00:00​De rechtbank Noord-Holland heeft een 28-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor het beroven van een man die dacht een Tinderdate te hebben in Hoorn. Daarvan is 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.<p>De rechtbank Noord-Holland heeft een 28-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor het beroven van een man die dacht een Tinderdate te hebben in Hoorn. Daarvan is 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Noord-Holland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

Nee, dat kan niet. Voor juridisch advies of informatie kunt u terecht bij het Juridisch Loket (juridischloket.nl). U kunt er gratis informatie en advies krijgen. Het Juridisch Loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.