Rechtbank Noord-Holland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Holland
Illustratieve afbeelding

Bezoekadres

Bezoekadres
Jansstraat 81
2011 RW Haarlem
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088-361 6100

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland 

 

Over de rechtbank

De rechtbank Noord-Holland is bevoegd om in zijn arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Amsterdam. Bij rechtbank Noord-Holland werken ongeveer 190 rechters en 600 andere medewerkers.

 

Maandag 31 oktober start de rechtszaak tegen Geert Wilders bij de rechtbank Schiphol, een locatie van de rechtbank Noord-Holland.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de rechtbank Den Haag.

 

 


 

Gerechtsgebouw locatie Haarlem  Locatie Haarlem

 

Gerechtsgebouw locatie Alkmaar  Locatie Alkmaar

 

 


 

Zittingen

Zittingen

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van de rechtbank Noord-Holland, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

De Rechtbank Noord-Holland heeft specifieke reglementen, procedures en formulieren die aanvullend zijn op of afwijkend van de landelijke regelingen.

 

 

Nieuws rechtbank Noord-Holland  Nieuws rechtbank Noord-Holland

 

 

Overlast veroorzakende patiënt moet zijn huurwoning verlaten4-12-2016 23:00:00Een psychiatrische patiënt die als huurder ernstige overlast veroorzaakte voor zijn medebewoners moet binnen twee weken zijn woning ontruimen en verlaten en zijn sleutels aan de Woningstichting Den Helder afgeven. <p>Een psychiatrische patiënt die als huurder ernstige overlast veroorzaakte voor zijn medebewoners moet binnen twee weken zijn woning ontruimen en verlaten en zijn sleutels aan de Woningstichting Den Helder afgeven. </p>
Rechtbank doet opnieuw uitspraak in zaak over onjuiste tapgesprekken28-11-2016 23:00:00Rechtbank behandelt een zaak opnieuw nadat in hoger beroep het hof de zaak heeft terugverwezen naar de rechtbank wegens onjuiste tapgesprekken.<p>Rechtbank behandelt een zaak opnieuw nadat in hoger beroep het hof de zaak heeft terugverwezen naar de rechtbank wegens onjuiste tapgesprekken.</p>
Twaalf jaar gevangenisstraf voor doodschieten ex-vriendin in Hoofddorp27-11-2016 23:00:00De rechtbank heeft een 36-jarige man uit Zaandam veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf, omdat hij op 22 juni 2015 in Hoofddorp zijn ex-vriendin heeft doodgeschoten.<p>De rechtbank heeft een 36-jarige man uit Zaandam veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf, omdat hij op 22 juni 2015 in Hoofddorp zijn ex-vriendin heeft doodgeschoten. </p>

Vraag en antwoord

Hoe kom ik het snelst bij één van de gebouwen van de rechtbank Noord-Holland?

Zie hiervoor de routebeschrijvingen met parkeermogelijkheden van de verschillende locaties van de rechtbank Noord-Holland.

Zijn er ruimtes waar ik met mijn advocaat kan overleggen?

Vraagt u bij binnenkomst naar de mogelijkheden van de verschillende locaties van de rechtbank Noord-Holland.

Ik wil een brief aan de rechtbank persoonlijk afgeven. Hoe doe ik dat?

Post kunt u afgeven bij de Informatiebalie op de locatie Alkmaar en de locatie Appelaar (Haarlem). Indien u dit wenst, krijgt u een bewijs van afgifte.