Laden...

Elf jaar gevangenisstraf en vergoeding shockschade voor doodslag in Den Helder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Elf jaar gevangenisstraf en vergoeding shockschade voor doodslag in Den Helder
Alkmaar, 26 november 2019

De rechtbank Noord-Holland heeft een 44-jarige vrouw uit Den Helder 11 jaar gevangenisstraf opgelegd voor de doodslag op haar partner in 2016. De rechtbank vindt bewezen dat zij hem op gewelddadige wijze om het leven heeft gebracht.

Meermalen gestoken

Na hem meerdere malen te hebben gestoken heeft zij het slachtoffer een duw gegeven, waardoor hij gedeeltelijk in een sloot viel. Daar heeft zij hem achtergelaten. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. Omdat er geen bewijs is dat de vrouw met voorbedachten rade heeft gehandeld, heeft de rechtbank haar vrijgesproken van moord.

Kil en berekenend

De vrouw is na haar daad kil en berekenend te werk gegaan, wat de rechtbank haar zeer kwalijk neemt. De zaak is na langdurig en intensief onderzoek opgelost. Bij het wissen van sporen heeft de vrouw familieleden ingeschakeld en hen zodoende jarenlang opgezadeld met een enorm geheim. Ook heeft zij ervoor gezorgd dat de moeder van het slachtoffer werd geconfronteerd met het levenloze lichaam van haar zoon.

Vergoeding shockschade

Bij de moeder van het slachtoffer is vastgesteld dat de dood van haar zoon bij haar een posttraumatische stressstoornis heeft veroorzaakt. Volgens de rechtbank had zij daarom recht op vergoeding van shockschade van 17.000 euro. Omdat zij inmiddels is overleden, heeft de rechtbank bepaald dat de veroordeelde vrouw het schadebedrag aan de erfgenaam van de moeder van het slachtoffer moet betalen.

Uitspraken