Laden...

Gevangenisstraffen voor woningoverval Zaandam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor woningoverval Zaandam
Alkmaar, 17 december 2019

De Rechtbank Noord-Holland heeft twee mannen veroordeeld voor het medeplegen van een woningoverval in Zaandam. Allebei de mannen kregen van de rechtbank een gevangenisstraf van vijf jaar en zes maanden opgelegd.

Verkleed als politieagent

De rechtbank acht bewezen dat de twee mannen op 17 juli 2018 in het holst van de nacht hebben meegedaan bij een overval waarbij een woning van een gezin werd binnengedrongen. De daders waren verkleed als politieagent. In het bijzijn van de twee kinderen van het gezin kregen de vader en moeder een wapen tegen het hoofd gedrukt en werd om geld geschreeuwd. De vader werd door de mannen vastgebonden met handboeien. De buit bestond uit een geldbedrag en sieraden.

Medeplichtige

Een derde man is door de rechtbank veroordeeld voor medeplichtigheid aan de woningoverval. Hij wist van de overval en is een van de overvallers behulpzaam geweest door hem naar Zaandam te vervoeren. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf van twaalf maanden op, waarvan de helft voorwaardelijk.

Smartengeld

De rechtbank heeft ook bepaald dat de drie mannen aan elk van de gezinsleden 2.500 euro smartengeld moeten betalen. Omdat onduidelijkheid bestaat over de exacte hoogte van het buitgemaakte geldbedrag, zal het gezin daarvoor verhaal moeten zoeken in een aparte (civielrechtelijke) procedure.

Uitspraken